„Mūsų piliečių teisė susirinkti ir pareikšti apie savo lygias teises su kitais buvo sąmoningai iškreipta ir pavaizduota, kaip meilės parado įžanga, ji buvo pristatyta, kaip jaunimo ir vaikų tvirkinimo forma. Pedofilijos ir homoseksualumo painiojimas yra apskritai gilus nesusipratimas, mes matyt pamiršome, kad didžioji dalis moterų ir vaikų prievartautojų yra heteroseksualai. Lygiai taip pat, kaip mes pamiršome, kad mūsų visuomenė kenčia nuo realių, o ne susifantazuotų problemų, tokių kaip žmonių nusivylimas teisėsauga ir mūsų valstybės institucijomis. Sparti emigracija, didžiulis savižudybių kiekis - štai tie egzistenciniai iššūkiai, kuruos mes turime priimti ir su kuriais turime kovoti, o ne lygioje vietoje daryti problemas ir žeminti dalį savo piliečių dėl jų skirtingumo“, - myEP.lt kalbėjo europarlamentaras.

„Pabrėšiu: pats būdamas hetroseksualus ir pakankamai konservatyvus žmogus, neraginu pamilti žmonių, kurie labai skiriasi nuo mūsų. Bet mes neturime teisės žeminti kitų žmonių ir kėsintis į jų orumą ir pilietines teises“, - teigė L. Donskis.

Paprašytas įvertinti Bažnyčios atstovų vaidmenį gėjų eitynėse, akademikas sakė tikįs, kad tikri krikščionys, „o ne barbarai krikščionių kaukėmis niekada neis žeminti kito žmogaus“.

„Kas ėjo mušti gėjų, tiems turbūt niekuo nepadėsi, o kas abejoja, ar reikėjo tą daryti, tegul įsiklauso į balsus žmonių, kurie iš tikrųjų gerbia savo tikėjimą ir savo artimą“, - sakė L. Donskis. Jo nuomone, homoseksualūs lietuviai turėtų nustoti kankinti save ir prisipažinti apie savo orientaciją.

„Kada nugalės savyje baimę ir nuspręs savo šalyje gyventi laisvo ir oraus žmogaus gyvenimą. Užuot kankinę save ir kitus, geriau jie tą ir padarytų“, - kalbėjo L. Donskis. Jo nuomone, lietuvių požiūris į homoseksualus nepasikeis, kol nebus asmeninės patirties.

„Kol žmonės nesusidurs su tuo, kaip su gyvenimo faktu, kol jie nesupras, kad gėjus arba lesbietė gali būti jų vaikas arba artimas draugas, tol nieko nebus“, - mano EP Žmogaus teisių pakomitečio narys.