Artimiausiomis dienomis bus paskelbti konkursai į kitų aukšto lygio vadovų – direktorių ir vyriausiųjų patarėjų – pareigas, kur galės dalyvauti šešių 2004 m. ir 2007 m. į ES įstojusių valstybių narių (Lietuvos, Bulgarijos, Čekijos, Lenkijos, Rumunijos ir Slovakijos) piliečiai, praneša Europos Komisija.

„Komisija deda daug pastangų, kad jos tarnautojai, taip pat ir aukščiausio lygio vadovai, tinkamai atstovautų visą Europos Sąjungą geografiniu požiūriu,“ – teigė už institucijų ryšius ir administravimą atsakingas Komisijos pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius.

„Iš kelių valstybių narių kandidatų dar trūksta, todėl nuspręsta imtis šių papildomų veiksmų. Tikiuosi sulaukti aukščiausio lygio kandidatų paraiškų", - teigė jis.

Europos Komisijos narys iš Lietuvos Algirdas Šemeta pabrėžė, kad "Lietuvos piliečiams atvertos dar vienos durys siekti aukščiausio rango pareigų Europos tarnybose. Tai Lietuvos interesas ir reali galimybė užtikrinti tarptautinį atstovavimą svarbiausiose institucijose. Šio šanso negalima praleisti."

Latvijos, Lietuvos ir Maltos piliečiai gali siekti šių aukščiausio lygio pareigų: Konkurencijos generalinio direktoriaus pavaduotojo; Vidaus rinkos ir paslaugų generalinio direktoriaus pavaduotojo; Regioninės politikos generalinio direktoriaus pavaduotojo; Sveikatos ir vartotojų reikalų generalinio direktoriaus pavaduotojo.

Gegužės 28 d. Komisija skelbs konkursus, kur galės dalyvauti Bulgarijos, Čekijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos ir Slovakijos piliečiai. Konkursai bus skelbiami direktorių pareigoms konkurencijos, žemės ūkio ir kaimo plėtros, biudžeto padaliniuose, Jungtiniame tyrimų centre ir ES leidinių biure.

Birželio 9 d. Komisija skelbs konkursus, kur galės dalyvauti Bulgarijos, Čekijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos ir Slovakijos piliečiai. Šie konkursai skelbiami vyriausiųjų patarėjų pareigoms Europos Komisijos teisės tarnyboje, bendradarbiavimo biure „EuropeAid“, mokslinių tyrimų, energetikos ir vertimo žodžiu padaliniuose.