Žinoma, TVF siūlymai yra rekomendaciniai, nereikia į juos žiūrėti kaip į vienintelį galimą variantą arba neišvengiamybę. Kiekviena šalis gali ir turi pati pasirinkti kaip sutaupyti ir kaip daugiau uždirbti ir daugiau surinkti į biudžetą.

Lietuvoje šios rekomendacijos naudojamos ir kaip politinė priemonė Vyriausybei pateisinti savo veiklą: „TVF pasakė mažinti išmokas – mes mažiname.“ To neturėtų būti.

Apskritai kalbant apie TVF kaip organizaciją, tai yra pelno siekianti organizacija. 2009 m. kada pasaulio ekonomiką kaustė krizė ši organizacija savo pelną, anot naujienų tarnybos BNS, lyginant su 2008 m. išaugino net 28 kartus iki 5,7 mlrd. dolerių.

Įdomi tendencija, kad TVF, tarptautinių reitingų agentūrų ir komercinių bankų veiksmai yra tarpusavyje susiję ir vienų veiksmai turi įtakos kitų uždarbiui. Pavyzdžiui, TVF paskelbia griežtas prognozes šaliai, į tai reaguoja reitingų agentūros, sumažina skolinimosi reitingus, tuomet reaguodamas į reitingus TVF nustato jau didesnes palūkanų normas.

Aš visuomet palaikiau idėją, kad Europos Sąjunga turėtų savo reitingų agentūrą ir europinį skolinimo fondą, tokiu būdu pinigai liktų Europoje, o sudėtingoje situacijoje atsidūrusios šalys turėtų patikimą finansavimo šaltinį. Užuomazgą europinio skolintojo steigimui galime laikyti eurozonos šalių susitarimą dėl 750 mlrd.eurų. Pagalbos fondo įkūrimo, siekiant stabilizuoti eurą.