„Dažnai manęs paklausia, ar ir kitų ES šalių europarlamentarai nevieningi. Po 6 metų darbo EP, atsakau, lietuviai EP bendrame fone išsiskiria į gerąją pusę. Mes bent visi tarpusavyje bendraujame pakankamai korektiškai, nors ypatingo šiltumo santykiuose tarp kai kurių kolegų nematau. Tačiau štai italas kaimynas į mano klausimą kaip jis bendrauja su kitos politinės srovės tautiečiais, išrėžė "aš su tais durniais nekalbu, o kai pamatau iš toli, pereinu į kitą gatvės pusę", - viešėdamas DELFI konferencijoje antradienį sakė J. Paleckis.

Jis sako su kolega iš Lietuvos Valdemaru Tomaševskiu bendraujantis „neutralesnėmis temomis“, tačiau ketina pasikalbėti apie inicijuotą rašytinį pareiškimą dėl tariamai pažeidžiamų lenkų mažumos teisių Lietuvoje.

„Manau, kad kai kurie jo pareiškimai, o ypač lenkų europarlamentarų inicijuotas rašytinis pareiškimas EP dėl tariamai pažeidžiamų lenkų mažumos teisių Lietuvoje nėra teisingi. Todėl, atsiradus progai, pakalbėsiu su kolega, tačiau lengvo pokalbio nesitikiu“, - sakė europarlamentaras.