„Europos Sąjunga kovoja prieš diskriminaciją bet kokiu pagrindu: homofobija nėra jokia išimtis. Šie įsipareigojimai yra įtvirtinti mūsų pagrindiniuose teisės aktuose: Pagrindinių teisių chartijoje ir ES sutartyje.

Homofobija yra grubus žmogaus orumo pažeidimas ir tai turi būti griežtai pasmerkta. Kai kurie žmonės ne tik negali naudotis savo pagrindinėmis teisėmis, bet gali būti kankinami ar net griežtai baudžiami dėl savo seksualinės orientacijos. Kai kuriose šalyse jie gali susidurti ne su mirties bausme. Tai aiškiai rodo žmogaus teisių pažeidimą.

Lisabonos sutartis mus sutelkė kovoti už žmogaus teises, o tai leidžia ES apie tai kalbėti vienu balsu tarptautinėje arenoje.
Europos Parlamentas ir toliau nepritars homofobijai. Nesvarbu, ar ji vyksta viduje, ar už ES ribų. Leiskite užtikrinti, kad ateities kartos ES augs įpratę prie atvirumo ir tolerancijos kultūros“, - sakė EP pirmininkas.

ES per 18 mėnesių laikotarpį suteikė 238 mln. eurų finansavimą 900 nevyriausybinių organizacijų projektams už žmogaus teises maždaug 100 pasaulio šalių.