Neseniai ES atstovai papriekaištavo „Facebook” dėl įvykdytų privatumo nuostatų pakeitimų, įskaitant ir „neatidėliotiną identifikavimą”, dėl kurio vartotojo aprašyme esanti asmeninė informacija yra laisvai prieinama per internetines paieškos sistemas.

Šie pokyčiai prieštarauja lapkričio mėn. susitikime „Saugaus tinklo principai ES” „Facebook” prisiimtiems įsipareigojimams. Didėjantis visuomenės nepasitenkinimas paskatino „Facebook” vadovus sušaukti visuotinį darbuotojų susirinkimą.

Asmenų privačių teisių gynimo grupių sąjunga savo laiške pavadino „Facebook” privatumo taisyklių pakeitimus „nepriimtinais” ir išreiškė didelį susirūpinimą dėl privatumo politikos nuostatų pakeitimo, kurie, kai kurių nuomone, tiesiogiai pažeidžia asmenų privatumą.

„Socialinio bendravimo tinklalapiai turi suprasti, kad, jei jie naudos kitų vartotojo aprašyme esančią asmeninę informaciją komerciniams tikslas, jei tie kiti asmenys nedavė tam laisvo ir nedviprasmiško sutikimo, tai bus informacijos apsaugos įstatymo pažeidimas”, - rašoma pranešime.

Gali būti, kad „Facebook” rimtai įvertino šį perspėjimą. Ketvirtadienio popietę šaukiamame „visų darbuotojų” susitikime socialinio tinklalapio pozicijos privatumo klausimu „Facebook” vadovai tikisi priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

„Mes propaguojame atvirą kultūrą ir nieko neturėtų stebinti, kad mes suteikiame darbuotojams forumą užduoti klausimus tema, kuri išorėje sulaukė didelio susidomėjimo”, - susitikimo metu teigė „Facebook” atstovas spaudai. Šiuo metu, jei vartotojas nenustato kitaip, viešai prieinama beveik visa jo profilio informacija.

Pastaruoju metu dėl „Facebook” įgyvendinamos politikos vartotojų asmeninė informacija tampa laisvai prieinama per paieškos sistemas ir trečiosioms šalis, o tai kelia didelį asmens teisių gynimo grupių atstovų ir įstatymų leidėjų nepasitenkinimą.