„Europos Sąjunga siūlo istoriškai naują ir nematytą visų Europos tautų ir regionų taikų sambūvį ir klestėjimą. Kita vertus, Europos Sąjunga dažnai kritikuojama už menką dėmesį kasdieniam šalių narių gyvenimui ir pernelyg sudėtingą biurokratinį aparatą, apsunkinantį demokratijos funkcionavimą ir efektyvų sprendimų priėmimą“, – teigia Europos Parlamento narys, konferencijos dalyvis profesorius Leonidas Donskis.

Konferencijos dalyviai diskutuos, kas Europos Sąjungai trukdo pasiekti savo tikslą, tapti pavyzdine XXI amžiaus valstybe ir tarptautine lydere. Gal tai pernelyg aršus nacionalizmas ir europinių interesų nepaisymas? Neįgyvendinama federacinės valstybės svajonė? Geros valios ir pasitikėjimo trūkumas? Šie ir kiti klausimai bus aptariami Vytauto Didžiojo universiteto ir Europos Parlamento Informacijos biuro Lietuvoje organizuojamoje konferencijoje gegužės 7 d. Kaune.

Tarptautiniame renginyje dalyvaus europarlamentarai Leonidas Donskis ir Justas V. Paleckis, akademikai prof. Stefano Bianchini iš Bolonijos universiteto, prof. Rudolf M. Rizman iš Liublianos universiteto, prof. Ana Devic, dėstanti Glazgo ir Novi Sad universitetuose, Vytauto Didžiojo universiteto prof. Auksė Balčytienė ir doc. dr. Saulius Pivoras. Diskusijas moderuos Europos Parlamento Informacijos biuro vadovė Daiva Jakaitė ir LR Užsienio reikalų ministerijos Politikos analizės skyriaus vedėjas Artūras Gailiūnas.

Konferencija vyks 2010 metų gegužės 7 dieną, Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete, Gedimino g. 44, 202 auditorijoje. Renginio pradžia – 11.00 val. Darbo kalba - anglų. Kviečiami visi, besidomintys europiniais klausimais.

Išsamią programą galima rasti Europos Parlamento Informacijos biuro Lietuvoje svetainėje www.europarl.lt bei Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto tinklalapyje www.pmdf.vdu.lt.