J. Rohde
Esu tikras, kad Lietuvos prezidentė bei valdžios institucijos suteiks leidimą eitynėms, garantuos piliečių susirinkimo bei demonstracijos teisę bei užtikrins eitynių dalyviams tinkamą apsaugą. Jei to nebus, siūlysiu šį klausimą kelti Europos Parlamente, Europos Komisijoje ir Taryboje bei veikti, siekiant apginti žmogaus teises Lietuvoje ir Europos Sąjungoje

Europos Parlamento trečios pagal dydį politinės frakcijos „Liberalų ir demokratų aljansas už Europą“ , o taip pat pasaulinės liberalų ir demokratų partijas vienijančios federacijos „Liberal International“ bei Europos liberalų demokratų ir reformų partijos vadovai laišku kreipėsi į Lietuvos prezidentę, Seimą bei Vyriausybę, ragindami leisti įvykti numatytoms gėjų eitynėms „Už lygybę“.

„Tokiu sprendimu Lietuva priartina save prie Rusijos, kur gėjų paradai valdžios institucijų yra draudžiami, o mažumų teisės paminamos, – tai realybe virstantis košmaras. Demokratija, įstatymo galia, žmogaus teisės ir pagrindinės laisvės yra tie dalykai, už kuriuos mes kovojome ir kuriuos toliau stiprinome, Lietuvai tampant ES nare. Prezidentė bei Vyriausybė turi veikti, kad užtikrintų, jog eitynės įvyks, kaip tai būtų bet kurioje demokratinėje valstybėje“, - sako L. Donskis.

„Dalyvausiu „Baltic Pride“ renginiuose ir savo buvimu Vilniuje mes perduosime liberalų ir demokratų paramą tiems, kurie nori pareikšti savo susirinkimų ir demonstracijos teisę bei siekia lygybės. Mus nuliūdino ir suneramino eitynių uždraudimas „de facto“, kas neabejotinai yra susirinkimo teisės pažeidimas. Tikiuosi, kad teismai persvarstys savo sprendimą bei galėsime naudotis pamatinėmis teisėmis ir laisvėmis kartu su Lietuvos žmonėmis“, - sako Nyderlandų europarlamentarė Sophie In't Veld.

Danijos europarlamentaras Jens Rohde taip pat planuoja dalyvauti „Baltic Pride“.

„Esu tikras, kad Lietuvos prezidentė bei valdžios institucijos suteiks leidimą eitynėms, garantuos piliečių susirinkimo bei demonstracijos teisę bei užtikrins eitynių dalyviams tinkamą apsaugą. Jei to nebus, siūlysiu šį klausimą kelti Europos Parlamente, Europos Komisijoje ir Taryboje bei veikti, siekiant apginti žmogaus teises Lietuvoje ir Europos Sąjungoje“.