Projektą inicijavę Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje planuoja, kad žinias apie Europą ir Europos Sąjungą pasitikrins daugiau nei 20 000 Lietuvos mokinių iš daugiau nei 300 mokyklų iš visos Lietuvos.

Europos diena Lietuvoje bus švenčiama šeštus metus iš eilės, toks egzaminas organizuojamas pirmą kartą.

Prieš egzaminą visą savaitę vyksta specialios istorijos, geografijos, politologijos pamokos, Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metams skirti debatai, esė ir fotografijų konkursai, teminės klasės valandėlės, viktorinos.

50 geriausiai Europos egzaminą mokyklose išlaikiusių moksleivių bus pakviesti į Europos Komisijos atstovybę Lietuvoje, kur 2010 m. gegužės 14 d. įvyks finalinis turas. Jo dalyviams bus suorganizuota pažintinė programa ir seminaras. Trys geriausiai Europos egzaminą finaliniame etape išsprendę moksleiviai bus pakviesti į pažintinį vizitą po Europos Sąjungos institucijas Briuselyje 2010 m. lapkričio mėnesį.

Gegužės 5 - 12 d. Europos egzaminas vyks internetiniame socialiniame tinkle „Facebook“, kur žmonės savarankiškai galės prisiregistruoti ir pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungą. Geriausiai išlaikiusysis egzaminą dovanų gaus nešiojamą kompiuterį.