Gamintojams bus leidžiama automobiliuose savo nuožiūra diegti įregistruotus skambesius, užtikrinant, kad garsas būtų pakankamai girdimas pėstiesiems, dviratininkams ir ypač akliesiems, kad jie nepakliūtų po automobilių, varomų baterijomis, ratais.
Kai kurie gamintojai ketina diegti variklio gausmą primenantį garsą, o kiti svarsto galimybę pasirinkti erdvėlaivių garsus, kaip iš mokslinės fantastikos filmų, tokių kaip „Žvaigždžių karai“.

Siekiant kuo labiau sumažinti ramybės trikdymą, garsus automobiliai skleis tik ta kryptimi, kuria važiuoja. Elektrinių ir hibridinių automobilių gamintoja kompanija „Lotus“ įdiegė garsą mažinančią technologiją, kad garsas kistų atitinkamai pagal greitį.

Automobilių gamintojai mano, kad dirbtiniai garsai reikalingi tik tuomet, kai automobilis važiuoja mažesniu nei 32 km/h greičiu, nes važiuojant didesniu greičiu padangos ir taip skleidžia gerai girdimą garsą.

Įvairių garsų testavimas bus pradėtas šį mėnesį Varviko universitete, kuris bendradarbiauja su keliomis elektromobilius gaminančiomis kompanijomis Didžiojoje Britanijoje.
Testuojamas automobilis kas savaitę skleis skirtingus garsus, o pėstieji juos vertins.

Paulas Jenningsas pasakė: „Vieną savaitę automobilis skleis muzikos garsus, kita savaitę – gamtos garsus, trečią – variklio gausmą, o ketvirtą – futuristinius garsus".

„Mums reikia parinkti tokius garsus, kurie įspėtų žmones apie besiartinantį automobilį bet kartu ir nebūtų erzinantys, kaip sunkvežimių skleidžiamas triukšmas“, - teigė jis.