Į šį Europos teismą kaip Lietuvos atstovas P. Kūris 6 metų kadencijai buvo paskirtas 2006 spalio 7 d. Naują kandidatą likusiai 2 metų kadencijai Lietuva turi pasiūlyti iki šių metų birželio mėn.

Kandidatų atranką ministro pirmininko potvarkiu pavesta organizuoti teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus vadovaujamai darbo grupei, kurios nariais yra užsienio reikalų ministras, ministro pirmininko kancleris, prezidentės, Seimo ir Teisėjų tarybos atstovai.

Viešai skelbiama atranka bus vykdoma pagal teisingumo ministro įsakymu nustatytą tvarką. Pagal ją, darbo grupė, įvertinusi kandidatų atitikimą nustatytiems reikalavimams, išrinks tinkamiausią, jos nuomone, kandidatą ir pateiks jo kandidatūrą Vyriausybei, kartu su kitų atrankoje dalyvavusių asmenų kandidatūromis. Galutinį sprendimą kuris iš pretendentų bus siūlomas į teisėjus priims Vyriausybė, pasikonsultavusi su Seimu ir gavusi prezidentės pritarimą.

Asmenys, norintys dalyvauti atrankoje, iki 2010 m. gegužės 6 d. Teisingumo ministerijai elektroniniu paštu (d.bukantaite@tm.lt) turi pateikti paraišką dalyvauti atrankoje, atsiųsdami gyvenimo aprašymą ir motyvacinį laišką. Daugiau informacijos apie atranką galima rasti Teisingumo ministerijos interneto svetainėje.