„Net 5,5 mln. jaunuolių iki 25 metų Europos Sąjungoje yra bedarbiai. Tiek Lietuvą, tiek kitas Europos šalis palieka jauni žmonės. Ar tai reiškia, kad jaunimo mums nebereikia? Ar tai reiškia, kad siūlome jiems ieškoti darbo kituose pasaulio kraštuose, nors nuolat dejuojame, kad sparčiai mažėja dirbančių, mokesčius mokančių ir senjorus išlaikančių žmonių skaičius? Mes rizikuojame prarasti visą jaunų žmonių kartą. Todėl siūlau artimiausius metus skelbti Jaunimo galimybių metais ir imtis ryžtingų veiksmų, kad situacija pasikeistų", - sako V. Blinkevičiūtė.

Kad šis rašytinis V. Blinkevičiūtės pareiškimas įsigaliotų ir būtų perduotas Europos Tarybai, Europos Komisijai bei Europos Jaunimo forumui, per tris mėnesius jam savo parašu pritarti turi daugiau negu pusė Europos Parlamento narių. Šią iniciatyvą palaiko ir įvairių Lietuvos jaunimo nevyriausybinių organizacijų nariai, su kuriais parlamentarė buvo susitikusi prieš keletą savaičių, rašoma europarlamentarės pranešime spaudai.

„Lietuvoje jaunimo nedarbas yra vienas aukščiausių Europos Sąjungoje ir ypatingai išaugo ekonominiu sunkmečio metu. Vien per praėjusius metus darbo neturinčių jaunų žmonių padaugėjo daugiau kaip tris kartus! Lietuvoje ypatingai pasigendu kompleksinių pasiūlymų jaunimo nedarbui mažinti, o ne skambių šūkių. Tenka tik apgailestauti, kad praėjusių metų Vyriausybės ataskaitoje jaunimo politikai beveik neskiriama dėmesio", - teigia V. Blinkevičiūtė.