Sumanymas apie subsidijuojamas keliones kilo Europos Komisijos komisarui Antoniui Tajaniui, jo įgyvendinimui kasmet prireiktų kelių milijonų eurų. Ši programa turėtų skatinti didžiuotis Europos kultūra, tapti tiltu tarp Šiaurės ir Pietų valstybių, o taip pat paremti kurortinius miestus ne sezono metu.

A. Tajanio programa iki 2013m. bus bandomasis projektas, vėliau turėtų funkcionuoti visu pajėgumu. Ji bus taikoma vyresniems nei 65 m. žmonėms, jauniems žmonėms nuo 18 iki 25 m., turinčioms socialinių, finansinių ar asmeninių sunkumų šeimoms bei neįgaliesiems. Neįgaliuosius ir vyresnio amžiaus žmones galės lydėti vienas asmuo.

Pagal pirminį sumanymą Šiaurės Europos gyventojai bus skatinami vykti į Pietų Europą ir atvirkščiai. Dar nedetalizuojama, kaip bus atrinkti keliautojai. Tikimasi, kad Europos Sąjunga subsidijuos apie 30 proc. išlaidų.

Idėja kilo remiantis Ispanijoje vykdomu projektu: čia ne sezono metu šalies vyriausybė finansuoja keliones vyresniems nei 55 m. europiečiams. Ispanija paskaičiavo, kad už kiekvieną subsidijoms išleistą eurą gavo 1,6 euro pelno iš kurortų.