Apie tai pirmadienį pareiškė Gruzijos sostinės meras Gigi Ugulava. Jo teigimu, jau artimiausiomis dienomis vienai iš miesto сentre esančių gatvių bus suteiktas „Gruzijos Naсionalinio herojaus“ Leсho Kaczynskio vardas. Kuriai gatvei jis bus skirtas, pirmadienį sprendžiama neeiliniame Tbilisio merijos posėdyje.

„Tai mūsų garbės reikalas (pavadinti gatvę Leсho Kaczynskio vardu). Lenkijos vadovas Kaczynskis buvo su Gruzija sudėtingiausiomis jos dienomis. Jis buvo pirmas, kuris visuomet atsiliepdavo į mūsų pagalbos prašymus. 2008-ųjų karo metu jis suvenijo Europą Gruzijos palaikymui. Jis dažnai pas mus lankydavosi ir visokeriopai padėdavo. Nustebčiau, jei Gruzija nebūtų pagerbusi šio žmogaus“, - sako Maja Pipia, gruzinų radijo stoties „Atinati“ žurnalistė.

„Dabar Gruzijai beliko tik Baltijos šalių ir Ukrainos draugystė. Jos kartu su Lenkija visada buvo mūsų tikraisiais draugais. Nes jos savo kailiu patyrė Rusijos kumštį. Gedime kartu su visa Lenkijos tauta. Ir tikimės, kad naujieji žmonės ateisiantys valdyti Lenkiją tęs prezidento Kaczynskio pradėtą darbą ir nenusisuks nuo mūsų“, - dėsto Tea Šonia, radijo „Tavisupleba“ korespondentė.

Joms pritaria ir žmonės Zugdidžio miesto gatvėse. Jie sako, kad Leсhas Kaczynskis buvo tikras Gruzijos žmonių kraujo brolis, kurį prisiminti turėtų kiekvienas gruzinas:

„Kai tik Gruzijoje kas nors nutikdavo, per mūsų televiziją visuomet parodydavo Leсhą Kaczynskį . Nesidomiu politika, bet ir aš suprantu, kad šis žmogus tikrai nebuvo abejingas mano šaliai. Aš didžiuojuosi, kad mes jį galėsime prisiminti amžinai, nes dabar bus jo vardu pavadinta gatvė“, - tikina jaunas gruzinas Zaza.

Savo ruožtu Gruzijos prezidentas Miсhailas Saakašvilis pagerbti Lenkijos vadovo atminimą ruošiasi tiesiogiai. Gruzijos aukščiausių pareigūnų delegaсija vadovaujama prezidento vyks į balandžio17-ąją Varšuvoje vyksiančias L. Kaczynskio laiduotuves, praneša Gruzijos prezidento spaudos tarnyba.