„Aš norėčiau išreikšti viltį, kad toks raginimas bus greitai įvykdytas“, - D. Medvedevas žurnalistams kalbėjo po susitikimo su Slovakijos prezidentu Ivanu Gasparovičiumi.

„Mes esame rimti (verslo) partneriai ES, taigi... mums reikia patogių sąlygų susitikimams ir verslo vystymui“, - teigė Rusijos vadovas, jį cituoja „GulfTimes“.

Slovakijos sostinėje Bratislavoje jis vieši minėdamas 65-ąsias metines, kuomet Raudonoji Armija išvadavo miestą.

Prašo ir Kaliningradui

Tuo tarpu Maskva ir Varšuva kartu kreipėsi į Europos Sąjungą, prašydamos supaprastinti Kaliningrado sienos su Lietuva ir Lenkija kirtimo sąlygas, rašo „Deutsche Welle“. Laiške Europos Komisijai Rusijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministrai Sergejus Lavrovas ir Radoslawas Sikorskis siūlo Kaliningrado srities gyventojams taikyti specialias sąlygas, praneša informacinė agentūra „dpa“.

Kaip rašo portalas „Polish Market Online“, 2006 m. Briuselis įvedė naujas taisykles pasienio ruožo gyventojams. Gyvenviečių, kurios esančių ne toliau nei už 30 km nuo sienos su ES valstybėmis narėmis, gyventojai turi teisę kirsti sieną be ypatingų formalumų.

Tačiau ši taisyklė netaikoma Kaliningrado gyventojams. S. Lavrovas ir R. Sikorskis paragino Europos Komisiją atsižvelgti į išskirtinę regiono padėtį.