Užpuolimo metu diplomatė patyrė galvos traumą, dėl kurios buvo paguldyta į intensyvios terapijos skyrių ligoninėje Briuselyje, vėliau perkelta į bendrosios terapijos skyrių. Šiuo metu ji gydosi Lietuvoje.

Kaip kovo pradžioje pranešė „Lietuvos žinios“, užsieniečiai Europos sostinėje vis labiau vilioja plėšikus. Šokiruojantis nužudymas užsieniečių rajone Briuselyje ir įžūlus apiplėšimas prie Europos Parlamento (EP) sustiprino ES darbuotojų baimę, kad miestas tampa vis labiau nesaugus.

Kovo 5 dieną 46 metų belgė, 3 vaikų motina, buvo nušauta į galvą savo „Renault Clio“ automobilyje siekiant jį pagrobti. Tai įvyko Brugmanno aveniu, turtingame ES sostinės rajone, kuriame koncentruotai gyvena daugelis ES institucijų personalo.

Netrukus po to išėjusi iš EP pastato buvo apiplėšta Estijos parlamentarė liberalė Vilja Savisaar. Tame rajone taip pat įsikūrusi Europos Komisija ir Europos Taryba. Rudenį ten buvo užpulta ir Vokietijos deputatė.

EP pareikalavus surengti specialų susitikimą su vietos policija šioji leido suprasti, kad išteklių rajono saugumui papildomai sustiprinti nėra.

Užsieniečių rajonuose daugėja ir nusikaltimų prieš moteris: mėginimų pagrobti rankinę, užgauliojimų bei išžaginimų. Pernai Woluwe-Saint-Lamberte įvykdyta 10 išžaginimų, metais anksčiau - tik penki.