Po pakeitimų bus užtikrinta tvarka, kad elektroninės sąskaitos ES šalyse bus priimamos tokiomis pat sąlygomis kaip ir popierinės, skelbia Eubusiness.com. 

Naujoji schema taip pat pašalina teisines kliūtis tokių dokumentų perdavimui, saugojimui ir padės nacionalinėms vyriausybėms užtikrinti, kad mokestis bus sumokėtas ir „taip bus galima geriau kovoti su sukčiavimu PVM srityje“. 

„Tai labai svarbu, kad galiausiai pavyktų suvienodinti požiūrį į elektronines ir popierines sąskaitas-faktūras“, - sakė už mokesčius atsakingas Europos komisaras Algirdas Šemeta. Anot jo, toks žingsnis būtų tikra „palaima“ mažoms įmonėms. 

Įsigalios nuo 2013 m.

Asta Matulytė, Lietuvos finansų ministerijos Netiesioginių mokesčių skyriaus vedėjo pavaduotoja, DELFI teigė, kad Lietuvoje elektroninės sąskaitos nėra plačiai naudojamos. O naujieji pasikeitimai turėtų įsigalioti tik nuo 2013 m., iki to laiko valstybės narės turės tai įtvirtinti savo nacionalinėje teisėje.

„Jei sąskaita nesiekia 100 eurų (345 litų) taip pat bus galima išrašinėti ir supaprastintas sąskaitas faktūras – jose bus mažiau rekvizitų nei dabartinėse, arba bus galima išrašyti kreditinę sąskaitą faktūrą“, - sako A. Matulytė.

Nereikės metinių ataskaitų

Prieš porą dienų Europos Parlamentas po negalutinio svarstymo pritarėkad valstybėsgalėtų iš labai mažų įmonių nebereikalauti kasmetinių finansiniųataskaitų. Vis dėlto įmonės turėtų toliau registruoti verslo sandoriusbei savo finansų būklę.