Dabar žaidynėse iškovotų medalių skaičiumi pirmauja JAV – šios šalies atletai užsikabino 37 medalius. Antrąją vietą apdovanojimų skaičiumi užėmusi Vokietija aplenkė JAV pagal aukso medalių skaičių – vokiečiai iš Vankuverio parsiveš 10 aukščiausių apdovanojimų – bet, surinkę 13 sidabro ir 7 bronzos medalius, džiaugiasi 30-čia prizinių vietų.

Iš ES šalių į pirmąjį daugiausia medalių iškovojusių šalių skaičių įsiterpė ir Austrija. Surinkusi 4 aukso ir po 6 sidabro bei bronzos medalius, ji tapo antra daugiausia prizinių vietų iškovojusia šalimi ES ir penkta valstybe bendrojoje įskaitoje, į priekį praleidusia 3-ią vietą užėmusią Kanadą ir ketvirtojoje likusią Norvegiją.

Pirmajame medalininkų dešimtuke įsitvirtino ir Prancūzija su Švedija. Šių šalių atletai, iškovoję po 11 medalių, pasidalijo 8-10 vietas ne tik tarpusavyje, bet ir su Kinija. Tiesa, švedai aplenkė prancūzus aukso medalių skaičiumi – Švedijos atletai ant aukščiausios pakylos kopė 5, o Prancūzijos – 2 kartus, tačiau nusileido sidabro ir bronzos medalių skaičiumi. Švedai laimėjo 2 antrąsias ir 4 trečiąsias vietas, prancūzai iškovojo atitinkamai 3 ir 6 pergales.

Tarp medalininkų – visi kaimynai

Mūsų kaimynai taip pat prisidėjo prie ES pergalių serijos. Lenkija, kurios sportininkai laimėjo 1 aukso, 3 sidabro ir 2 bronzos apdovanojimus, tapo 13-ąja bendroje įskaitoje ir 7-ąja tarp ES valstybių pagal apdovanojimų skaičių.

Du sidabro medalius iškovoję latviai bendrojoje įskaitoje užėmė 23-ą, o tarp ES valstybių – 12-ą vietą. Vieną sidabro medalį iškovoję Estijos sportininkai pasidalino drauge su D.Britanija pasidalijo 24-ą vietą bendroje įskaitoje ir 13-ą – ES valstybių pergalių sąraše.

Beje, medalius iškovojo visi Lietuvos kaimynai. Rusijos, medalių skaičiumi likusios 6-oje vietoje, atletai į tėvynę parsivežė 15 apdovanojimų – 3 aukso, 5 sidabro ir 7 bronzos medalius. Baltarusiai, laimėję po vieną aukščiausią apdovanojimą, drauge su Australija, Kroatija, Slovėnija ir Slovakija pasidalino 18-22 vietas.

Lietuvos sportininkai medalių neparsivežė. Aukščiausiu mūsų atletų pasiekimu tapo 9-ojui vieta, kurią vyrų komandinio sprinto rungtyje iškovojo slidininkai Modestas Vaičiulis ir Mantas Strolia.