"Nauji faktai, paaiškėję pastaruoju metu, suteikia tvirtą pagrindą sudaryti specialią tyrimo komisiją dėl CŽV vykdyto kalinių gabenimo ir neteisėto kalinimo Europos šalyse", - sakoma europarlamentaro laiške J. Buzekui.

R. Pakso teigimu, daug naujų faktų, susijusių su nelegalia CŽV veikla Europos teritorijoje, atskleista jau pasibaigus laikinojo komiteto, tyrusio CŽV vykdytą kalinių gabenimą ir neteisėtą kalinimą Europos šalyse, veiklai. Tarp jų minima ir tai, kad Lietuvos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas nustatė, jog Lietuvoje leidosi ir daugiau su ta pačia žvalgyba susijusių, bet Europos Parlamento tyrime nepaminėtų lėktuvų.

"Reikia aiškiai nustatyti, kam tenka atsakomybė už slaptus kalėjimus ir ypatinguosius perdavimus, ir užtikrinti, kad tokie pažeidimai dėl užsienio valstybės specialiosios tarnybos kišimosi į suverenių Europos Sąjungos valstybių narių reikalus nepasikartotų ateityje. Kad kova su terorizmu vyktų nepažeidžiant žmogaus teisių, pagrindinių laisvių, demokratijos ir teisinės valstybės principų", - sakoma EP frakcijos "Laisvės ir demokratijos Europa" vicepirmininko R. Pakso laiške parlamento vadovui.