Valandą trunkančią laidą sudarys keturios dalys, tad dėl spartaus tempo nuobodžiauti neteks net ir apolitiškiausiems klausytojams. Laidos metu bus pateikiamos su Europos parlamentu susijusios naujienos, tačiau ne tos nuobodžiosios – apie politikų skelbiamas sėkmes ir bulvarinių skaitalų aptariamas kasdienes nesėkmes.

„Tai laida jaunimui – moksleiviams, studentams, baigusiems studijas ir jau dirbantiems – tad laidos metu bus aptariamos tik tokios naujienos, kurios jaunimui gali būti aktualios. Pavyzdžiui, jei Europos parlamentas priims aktą, leidžiantį jaunimui visoje Europoje važinėti traukiniais su 80 procentų nuolaida, stengsimės pirmieji apie tai pranešti“, – pasakojo laidos šeimininkas Domanas.

„Euro kiaušinienės“ vedėjas taip pat vykdys įvairias apklausas – tikrins žmonių žinias ir politinį sąmoningumą klausinėdamas daugiau ar mažiau patogių dalykėlių. Laidoje bus vengiama pernelyg pašaipaus žvilgsnio į žmonių nežinojimą, tad eteryje skambės ne tik nesėkmingi spėjimai, bet ir diskusijos su žinančiais atsakymą bei norinčiais pasisakyti.

Klausytojai, kurie norės pademonstruoti savo ypatingas žinias, galės dalyvauti žinių dvikovose – du kandidatai tiesioginiame eteryje atsakinės į Domano užduodamus klausimus susijusius su Europos parlamentu. Laimėtojas, aišku, neliks pamirštas. Galiausiai, tie, kurie labiau norės ne pasisakyti, o paklausti, taip pat turės galimybių tai padaryti, kadangi paskutinė laidos dalis bus skirta atsakinėjimui į žmonėms rūpimus klausimus.

„Norime paskatinti jaunimą domėtis ne tik artimiausiais vakarėliais ar kur kas mažiau laukiamais egzaminais, o ir šalimi, kurioje jie gyvens. Dauguma jaunimo dėl bėdų yra linkę kaltinti valdžią, tačiau į rinkimus neina, sprendimų patys nepriima ir kodėl viskas yra taip kaip yra – nesidomi, nes į politiką žiūri kaip į itin nuobodžią temą. Bet esu įsitikinęs, kad net ir nuobodžiausią temą galima pateikti įdomiai – „Euro kiaušinienė“ tai bandys įrodyti“, – entuziazmo neslėpė laidos vedėjas.

Kaip tai seksis į „ZIP FM” grįžusiam Domanui, kuris prieš tai vedė laidą apie ekstremalų gyvenimo būdą ir ekstremalias sporto šakas, bus galima išgirsti kiekvieną trečiadienį, 11 valandą ryto per „ZIP FM”.