„Kadangi man panaikino imunitetą, dabar aš esu pažeidžiamas ir balsuosiu taip dabar visada, absoliučiai visais klausimais. Aš nežinau, kokios interesų grupės gali daryti įtaką, nes aš dabar esu pažeidžiamas“, - DELFI sakė V. Uspaskichas.

Klausiamas, kaip būtų balsavęs tuo atveju, jeigu EP nebūtų panaikinęs teisinės jo neliečiamybės, V. Uspaskichas svarstė, jog veikiausiai būtų laikęsis savo frakcijos nuomonės ir balsavęs už rezoliuciją, smerkiančią Irano valdžios ketinimus užmėtyti akmenimis nuteistą moterį.

V. Uspaskichas dirba Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijoje.

DELFI primena, kad trečiadienį priimtoje rezoliucijoje EP pasmerkė Irano valdžios ketinimą užmėtyti akmenimis moterį, kaltinamą vyro išdavyste. Europarlamentarai taip pat paragino Iraną ir likusias šalis uždrausti šią nežmonišką bausmę ir apskritai nebetaikyti mirties bausmės, taip pat išlaisvinti žmogaus teisių gynėjus. Siūloma uždrausti atvykti į Europos Sąjungą (ES) už represijas Irane atsakingiems asmenims bei įšaldyti jų turtą.

Rezoliucija buvo patvirtinta 658 europarlamentarams balsavus „už“, 1 – „prieš“ ir 22 politikams susilaikius. Tarp susilaikiusiųjų buvo ir prancūzų atstovas, garsėjantis kraštutinėmis dešiniosiomis pažiūromis, Jeanas-Marie Le Penas.

Visi kiti Lietuvos europarlamentarai EP rezoliuciją palaikė. Iš viso EP dirba 12 Lietuvos atstovų.