Galvijų embrionai buvo sukurti Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) klonuotų holšteinų veislės karvių kiaušinėlius apvaisinus įprasto jaučio sperma. Sukurti embrionai užšaldomi ir siunčiami į Jungtinę Karalystę, kur implantuojami įprastam galvijui. Tokiu būdu išveisiami pieningiausi, pieno produkciją didinantys galvijai. Nors Europos Parlamentas balsavo prieš klonuotų galvijų ir jų palikuonių mėsos ir pieno produktų prekybą, tačiau šis draudimas dar neįteisintas.

Daugelis žmonių susirūpinę dėl klonuotų gyvūnų sveikatos. Dienraštyje „International Herald Tribune" Europos Parlamento narė iš Prancūzijos Corinne Lepage pareiškė: „Nors iki šiol nebuvo nustatytas pavojus klonuotų gyvūnų mėsos vartotojams, bet ši veisimo technnologija kelia rimtų klausimų ne tik apie gyvūnų gerbūvį bei biologinės jų įvairovės mažinimą, bet ir apie etinę šio reikalo pusę“.

Ūkininkas iš Didžiosios Britanijos laikraščiui pasakojo, kad pieno produktų gamyboje jis naudojo klonuotos karvės pieną, kaip vieną sudedamųjų dalių. Jis taip pat teigė, kad tos pačios karvės embrionus pardavinėjo galvijų augintojams Kanadoje.

Ūkininkas panoro likti anonimiškas, nes bijojo prarasti pirkėjus ir atsisakyti vertingos karvės.

2008 m. JAV Maisto ir vaistų ministerija paskelbė, kad maistas iš klonuotų galvijų, kiaulių, ožkų ir jų palikuonių yra saugus.