„Mes kalbame apie mažą bendruomenę Atlanto vandenyne, kurios parlamentas egzistuoja daugiau nei tūkstantį metų. Mes kalbame apie šalį, kur suteikiamas geras išsilavinimas. Mes kalbame apie vietą, kur žmonės prieš šokdami pagalvoja. (...) Bet apklausos rodo, kad žmonės nenori prisijungti prie ES ir tai neįvyks. Viskas, ką noriu pasakyti, tai: laiminga senoji Islandija. Nes jei jie neprisijungs prie ES ir prie euro, jie galės devalvuoti kroną ir tapti konkurencingesniais ir sulaukti turistų antplūdžio. Tokios šalys kaip Graikija turėtų labai pavydėti.

Jie turi 200 mylių išskirtinę ekonominę zoną žvejoti, ką jie išsikvovojo 1970 m.Šaltajame kare su D. Britanija. Neaukokite to, neatiduokite to, netikėkite ES politikais, nes jie atims jūsų atsinaujinančius išteklius. Nedarykite to!“ , - plenarinės sesijos metu kalbėjo politikas. 

Nubaustas už įžeidimus

N.Farage`as , vasario pabaigoje pirmąjį Europos Sąjungos prezidentą pavadino šlapia mazgote ir niekam nežinomu politiku ir už tai prarado 10 dienų parlamentinei veiklai skiriamos sumos - iš viso 2 980 eurų (10 2089 litus).

Tokią drausminę nuobaudą išrinko jam Europos Parlamento pirmininkas Jerzy Buzekas , kuris buvo asmeniškai susitikęs su įžeidėju. Po pirmosios H.Van Rompuy kalbos Europos Parlamento plenarinėje sesijoje Briuselyje europoskeptikas N.Farage`as pareiškė, kad naujasis ES prezidentas turi "šlapios mazgotės charizmą", o jo "išvaizda - kaip žemosios grandies banko klerko".

"Kas jūs toks? Nesu apie jus girdėjęs; apie jus nėra girdėjęs niekas Europoje", - pareiškė Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijai (UKIP) atstovaujantis deputatas, apstulbindamas kitus parlamentarus.

"Nujaučiu, kad esate kompetentingas, gabus ir pavojingas. Taip pat neabejoju, kad ketinate tapti Europos demokratijos ir Europos tautinių valstybių tyliu žudiku", - pridūrė jis.