Produktams, pagamintiems pasitelkiant nanotechnologijas, taip pat turėtų būti taikomas atskiras reglamentas, mano europarlamentarai. Kol jo nėra, leidimai tokiems produktams neturėtų būti suteikiami, praneša EP spaudos tarnyba.

Savo ruožtu dauguma europarlamentarų nepritarė pataisai, numačiusiai, kad atskirai turi būti pažymėti produktai, pagaminti iš genetiškai modifikuotais pašarais maitintų gyvūnų.

„Pirmiausia, gyvūnų klonavimo poveikis maistui ir vartotojų sveikatai nėra pakankamai ištirtas, o antra, tam tikras išvadas daryti leidžia ir informacija, kurią pateikę mokslininkai: klonuoti gyvūnai turi tendenciją sirgti ir dažniau neišgyvena. Antra vertus, neturėtume pamiršti, jog masinis gyvūnų klonavimas gali sumažinti jų genetinę įvairovę, o tai savo ruožtu padidintų sergančių gyvūnų skaičių ir mažintų pasitikėjimą Europos žemės ūkio produkcija“, - savo tinklaraštyje rašo europarlamentarė iš Lietuvos Radvilė Morkūnaitė.

Ji taip pat pastebi, kad klonuotų gyvūnų mėsa nesukuria pridėtinės vertės – mėsos pasiūla Europos Sąjungoje yra pakankama ir nėra reikalo ją pildyti klonuotais produktais.

Dėl minėto teisės akto dar nepasiektas Parlamento ir ES šalių narių vyriausybėms atstovaujančios Tarybos sutarimas, todėl tikėtina taikinimo procedūra.