"Nenoriu būti šiurkštus", - N.Farage'as, atstovaujantis Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijai (UKIP) sakė Briuselyje.

"Tačiau jūsų charizma iš tiesų kaip šlapios mazgotės, o išvaizda - kaip žemosios grandies banko klerko, - pareiškė jis, apstulbindamas kitus parlamentarus. - Kas jūs toks? Nesu apie jus girdėjęs; apie jus nėra girdėjęs niekas Europoje."

Šie N.Farage'o žodžiai išprovokavo stiprėjančius pasipiktinimo šūksnius.

"Žinau, kad demokratija tarp jūsų nėra populiari", - tęsė britas, kreipdamasis į garsiai protestuojančius kolegas.

N.Farage'o, garsėjančio ugningais išsišokimais, kuriuos kai kurie vadina pažeidžiančiais parlamentarizmo normas, protestai nesutrikdė, todėl jis baigė savo tiradą abejotinu pagyrimu buvusiam Belgijos premjerui.

"Nujaučiu, kad esate kompetentingas, gabus ir pavojingas. Taip pat neabejoju, kad ketinate tapti Europos demokratijos ir Europos tautinių valstybių tyliu žudiku", - pareiškė jis.

Norėdamas pagrįsti savo mintį, N.Farage'as pabrėžė, kad H.van Rompuy užėmus naująjį Europos Sąjungos (ES) postą praėjusių metų gruodį, "matėme, kaip Graikija virto ne kuo nors kitu, o protektoratu", turėdamas omenyje aukšto lygio fiskalinės stebėsenos priemones, kurias Bendrija paskyrė sunkų laikotarpį išgyvenančios Graikijos ekonomikai.

"Regis, jūs jaučiate pasišlykštėjimą pačia tautinių valstybių egzistavimo koncepcija, - pridūrė euroskeptikas. - Tikriausiai todėl, kad esate kilęs iš Belgijos, kuri iš esmės nėra šalis".

Europos Parlamento socialistų frakcijos pirmininkas Martinas Schulzas pašokęs pareikalavo laikytis tvarkos, taip pat pavadino N.Farage'o tiradą "nepriimtina" ir pareikalavo, kad britas atsistatydintų.

Europarlamento pirmininkas Jerzy Buzekas, pirmininkaujantis chaosu virtusiam posėdžiui, pripažino, kad toks "puolimas prieš asmenį" neleistinas.

H.van Rompuy buvo priverstas sėdėdamas išklausyti dar kelias mažiau įžeidžiamas europarlamentarų kalbas, kol pagaliau gavo teisę atsakyti.

"Buvo vienas pasisakymas, kurį tegaliu vertinti su panieka, tačiau neketinu jo daugiau komentuoti", - pareiškė jis, prieš pereidamas prie pagrindinio tos dienos klausimo - Europos ekonominių problemų.